Δημόκριτος και MyBee

dim-mybee

Δημόκριτος και MyBee

Η ελληνική εταιρεία Μybee είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την σύναψη συνεργασίας με Επιστημονικά & Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Την έρευνα για την αντιμικροβιακή δράση ανέλαβαν η Δρ. Μαμούχα Σ. και η Δρ. Προμπονά Α., από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, καθώς και ο Υποδιευθυντής του Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) κ. Λιάπης Β.

Πρόκειται για ένα project το οποίο εστιάζει στην in vitro αντιμικροβιακή δράση της πρόπολης. Η Μybee αξιοποιεί την οικογενειακή παράδοση στην μελισσοκομία και εξειδικεύεται στα φυσικά καλλυντικά με πρώτες ύλες από τον φυσικό πλούτο της Καρδίτσας όπως πρόπολη, μέλι, κερί μελισσών, έλαιο τριαντάφυλλο, έλαιο ηλίανθου, και βότανα του βουνού.

Είναι γνωστό ότι οι κοινές καλλυντικές κρέμες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό (60-70%) απαιτούν την προσθήκη ισχυρών χημικών συντηρητικών. Αντίθετα τα προϊόντα της Μybee έχουν ως κύριο συστατικό την πρόπολη, της οποίας οι βιολογικές ιδιότητες επιτρέπουν την παρασκευή συμπυκνωμένων, φυσικών προϊόντων χωρίς προσμίξεις βλαβερών χημικών ουσιών.

Στα πλαίσια της συνεργασίας, η εταιρία έχει ήδη αποστείλει δείγματα πρόπολης, συλλεγμένα από το Μορφοβούνι Καρδίτσας (Λίμνη Πλαστήρα), προκειμένου να ελεγχθούν στο εργαστήριο για την παρουσία βιοενεργών μορίων.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στο 16ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 10 – 13 Οκτωβρίου 2019. Άλλη μια εργασία έχει υποβληθεί στο 46ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 13-16 Μαΐου 2020 και παράλληλα ολοκληρώνεται η συγγραφή άρθρου προκειμένου να υποβληθεί σε διακεκριμένο Ιατρικό Περιοδικό.