banner-1-GR
banner-2-GR


About us text

Mybee

Η mybee είναι μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παρασκευή φυσικών δερμοκαλλυντικών με Πρόπολη. Αξιοποιώντας την οικογενειακή παράδοση στην μελισσοκομία και εξειδίκευση στην παραγωγή και επεξεργασία της Πρόπολης, ιδρύθηκε από ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη για τη μέλισσα και το περιβάλλον. Η έδρα της εταιρείας είναι το Μορφοβούνι Καρδίτσας (Λίμνη Πλαστήρα) και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις όπου και λειτουργούν τα γραφεία, η αποθήκη και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Με σεβασμό στο περιβάλλον

Χωρίς paraben, SLS, Petroleum

Με αγάπη και σεβασμό στα ζώα

Οι πρώτες ύλες των προϊόντων μας προέρχονται από οργανικές καλλιέργειες και επιλέγονται μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας. Εφαρμόζουμε πιστοποιημένα συστήματα ελέγχου από εθνικούς, διεθνείς και οργανισμούς πιστοποίησης οργανικών καλλυντικών (ΕΟΦ, Γνωστοποίηση CPNP, δερματολογικός έλεγχος, HALAL, ICEA). Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά και μελάνια νερού. Έχουμε μειώσει κατά πολύ στην επιχείρησή μας την κατανάλωση χαρτιού επιλέγοντας την τήρηση ηλεκτρονικών αρχείων. Συμμετέχουμε ενεργά ως επιχείρηση σε δραστηριότητες ανακύκλωσης, αναδάσωσης, ενημέρωσης, περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο εντός και εκτός επιχείρησης, όχι μόνο στο επαγγελματικό αλλά και στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Είμαστε μέλη της οργάνωσης 1% for the Planet, επιστρέφοντας έτσι  το 1% των εσόδων μας σε οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε ενάντια στα πειράματα σε ζώα και ποτέ τα προϊόντα μας δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς. Όλα τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα για τους vegan.


About propoli text

Οι ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης

Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν, να αποστειρώσουν και να απολυμάνουν το εσωτερικό της κυψέλης.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Αρχαίοι Έλληνες γιατροί με πρώτο τον Ιπποκράτη συνιστούσαν την πρόπολη για την ίαση διαφόρων παθήσεων και πληγών.

Σήμερα η πρόπολη βρίσκει εφαρμογές στη δερματολογία, ποδολογία, οδοντιατρική, ωτορινολαρυγγολογία και γυναικολογία, καθώς, στη δημιουργία καλλυντικών. Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι η αντιφλεγμονώδης, αντιισταμινική και αντιοξειδωτική δράση της, καθώς και οι αντιμυκητιακές ιδιότητες της.

περισσότερα...

..
Λίμνη Πλαστήρα

Τόπος προέλευσης: Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα καθώς και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει ένα πλούσιο οικοσύστημα, ιδανικό για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας και την παραγωγή άριστης ποιότητας πρόπολης.

Η αρμονία και η ομορφιά του τοπίου δίνει την αίσθηση ότι η λίμνη είναι φυσική και μόνο η ύπαρξη του φράγματος δηλώνει ότι είναι αποτέλεσμα τεχνητού έργου.

Η λίμνη σχηματίστηκε το 1959 όταν ολοκληρώθηκε το φράγμα στο νότιο άκρο του οροπεδίου της Νεβρόπολης στον νομό Καρδίτσας.

Το ηπειρωτικό κλίμα της περιοχής και τα παρθένα μέρη της συντέλεσαν στην ανάπτυξη εξαιρετικής χλωρίδας.

Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της είναι η πλατύφυλλη βελανιδιά, το έλατο, η καστανιά και τα πολύτιμα σε ιδιότητες βότανα του δάσους όπως το βάλσαμο, το λούπινο, η τσουκνίδα, η αχιλλέα, κλπ.