banner-1-GR
banner-2-GR


About us text

Mybee

Η mybee είναι μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παρασκευή πιστοποιημένων φυσικών δερμοκαλλυντικών με Πρόπολη. Αξιοποιώντας την οικογενειακή παράδοση στην μελισσοκομία, την εξειδίκευση στην παραγωγή και επεξεργασία της Πρόπολης και την επιστημονική κατάρτιση στη δημιουργία καλλυντικών, η εταιρεία ιδρύθηκε από ανθρώπους με ιδιαίτερη αγάπη για τη μέλισσα και το περιβάλλον. Η έδρα της εταιρείας είναι το Μορφοβούνι Καρδίτσας (Λίμνη Πλαστήρα) και στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις όπου και λειτουργούν τα γραφεία, η αποθήκη και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Με σεβασμό στο περιβάλλον

Χωρίς paraben, SLS, Petroleum

Με αγάπη και σεβασμό στα ζώα

Βασικό συστατικό όλων των προϊόντων μας αποτελεί η Πρόπολη, η οποία συλλέγεται από τα μελίσσια μας που βρίσκονται αποκλειστικά στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα. Εκτός από την Πρόπολη, συστατικά από την ελληνική φύση χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των προϊόντων μας. Το κερί της μέλισσας, το μέλι, αλλά και το έλαιο ελιάς, το λούπινο, η αχιλλέα, το άγριο τριαντάφυλλο και βότανα του βουνού, αλληλεπιδρούν με την Πρόπολη και μας χαρίζουν προϊόντα που εκτός από ομορφιά, προστατεύουν την επιδερμίδα μας από ήπιες δερματικές παθήσεις.

Οι πρώτες ύλες των προϊόντων μας προέρχονται από οργανικές καλλιέργειες και επιλέγονται μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας. Εφαρμόζουμε συστήματα ελέγχου από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα ως φυσικά καλλυντικά (ΕΟΦ, Γνωστοποίηση CPNP, δερματολογικός έλεγχος, HALAL).

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» τεκμηριώνουμε επιστημονικά τις ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης μας.

Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά και μελάνια νερού. Είμαστε ενάντια στα πειράματα σε ζώα και ποτέ τα προϊόντα μας δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς.

Είμαστε μέλη της παγκόσμιας οργάνωσης 1% for the Planet, επιστρέφοντας έτσι  το 1% των εσόδων μας σε οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στηρίζουμε ενεργά τη δράση της  "ΣΟΣ μέλισσα" η οποία είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την ανάδειξη και διάδοση του τρόπου προστασίας των μελισσών και την προβολή του ρόλου και της αξίας της μέλισσας στο οικοσύστημα.


About propoli text

Οι ευεργετικές ιδιότητες της πρόπολης

Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν, να αποστειρώσουν και να απολυμάνουν το εσωτερικό της κυψέλης.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Αρχαίοι Έλληνες γιατροί με πρώτο τον Ιπποκράτη συνιστούσαν την πρόπολη για την ίαση διαφόρων παθήσεων και πληγών.

Σήμερα η πρόπολη βρίσκει εφαρμογές στη δερματολογία, ποδολογία, οδοντιατρική, ωτορινολαρυγγολογία και γυναικολογία, καθώς, στη δημιουργία καλλυντικών. Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι η αντιφλεγμονώδης, αντιισταμινική και αντιοξειδωτική δράση της, καθώς και οι αντιμυκητιακές ιδιότητες της.

περισσότερα...

..
Λίμνη Πλαστήρα

Τόπος προέλευσης: Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα καθώς και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει ένα πλούσιο οικοσύστημα, ιδανικό για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας και την παραγωγή άριστης ποιότητας πρόπολης.

Η αρμονία και η ομορφιά του τοπίου δίνει την αίσθηση ότι η λίμνη είναι φυσική και μόνο η ύπαρξη του φράγματος δηλώνει ότι είναι αποτέλεσμα τεχνητού έργου.

Η λίμνη σχηματίστηκε το 1959 όταν ολοκληρώθηκε το φράγμα στο νότιο άκρο του οροπεδίου της Νεβρόπολης στον νομό Καρδίτσας.

Το ηπειρωτικό κλίμα της περιοχής και τα παρθένα μέρη της συντέλεσαν στην ανάπτυξη εξαιρετικής χλωρίδας.

Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της είναι η πλατύφυλλη βελανιδιά, το έλατο, η καστανιά και τα πολύτιμα σε ιδιότητες βότανα του δάσους όπως το βάλσαμο, το λούπινο, η τσουκνίδα, η αχιλλέα, κλπ.